Vragen? Bel ons!
06 14 19 13 13

Sloepen Centrum Akersloot heeft een nieuwe ster!  Nordvlet 750 poly

De Nordvlet 750 poly

De NORDVLET 750 poly ( voorheen PietBoon vlet) is een exacte kopie van de originele stalen tuindersvlet. De boot is volledig vervaardigd van kunststof, waardoor de boot onderhoudsvriendelijk is en meer vrije tijd kan worden besteed aan relaxen op het water.

De bouwer heeft van een originele stalen tuindersvlet een exacte kunststofkopie gemaakt, inclusief butsen, deuken en de onregelmatige oppervlakte structuur door oude verflagen. Hierdoor heeft de boot zijn oude, authentieke uitstraling behouden, maar verkreeg het de onderhoudsvriendelijke voordelen van kunststof.

Sloepen Centrum heeft in de vlet aangepast zodat er nog minder werk aan de boot zit. Het merendeel van de houten accenten zijn vervangen door polyester. Wij hebben natuurlijk wel de rugleuning origineel gehouden om het stoere uiterlijk van de boot te waarborgen. De boot kan naar wens nog verder aangekleed worden met bijvoorbeeld een zonnedek, radio, verlichting, tafel en afdekzeil. Door zijn huidige indeling is de NORDVLET 750 poly ook zeer geschikt voor de verhuur aan groepen en zal veel plezier garanderen.

Tuindersvletten zijn boten van 5 tot 12 meter lang. Eerst van hout gemaakt en later van geklinknageld staal, weer later van gelast staal. De karakteristieke kleurstelling is zwart van buiten en van binnen met een rode rand om de hele boot. Ze zijn al meer dan een eeuw in gebruik voor vervoer van groenten en vee in waterrijke gebieden. Vanaf de jaren 50 zijn de boten buiten gebruik geraakt voor de originele toepassing en worden ze voor recreatiedoeleinden gebruikt.

Degelijke materialen die garant staan voor een langdurig gebruik met nauwelijks onderhoud. Puur genieten en de tijd besteden aan de boot, daar waar de boot voor bedoeld is: varend genieten en relaxen. Met zijn geringe diepgang is de NORDVLET 750 poly ook geschikt voor ondiep water.

Met vrienden een drukke werkdag afsluiten door met een drankje tussen de weilanden te varen met op de achtergrond het tuffende geluid van de motor. Of heerlijk door de grachten te varen en de belevenissen van de dag met elkaar delen. Maar ook met de kinderen is het fantastisch om een dag op de NORDVLET 750 poly door te brengen en dan bijvoorbeeld aan te leggen voor een kampvuur.

Het eveneens optionele rotan rolbed kan gebruikt worden om een twee persoons bed te creëren voor een overnachting of om heerlijk op te zonnen.

Zonder tent of zonneluifel kan de NORDVLET 750 poly onder bruggen doorvaren met een doorvaarthoogte van 80 cm. De NORDVLET 750 poly geeft u dat relaxte outdoor gevoel.

Technische specificaties
Lengte                 750 cm
Breedte               192 cm
Gewicht              1150 kg
Diepgang            50 cm
Max. belading   10 personen + 350 kg bagage