Vragen? Bel ons!
06 14 19 13 13

[fusion_text]

Voor de 9e keer deden de prachtige Tall ships Amsterdam aan. Sail Amsterdam 2015

Vanaf 1975 heb ik alle intochten van Sail Amsterdam meegemaakt en het evenement zien groeien tot de editie van 2015 die alle vorige edities overtrof. Zeker wat betreft het aantal Tall ships dat deze keer te zien was op Sail Amsterdam.

Dit jaar was ik in de gelukkige omstandigheid dat ik van het Sloepencentrum Akersloot de beschikking kreeg over de Asloep 770 voor het bezoek aan Sail Amsterdam. Sloepencentrum Akersloot is dit jaar de vertegenwoordiger geworden van deze mooie sloep, die ook in een kleinere uitvoering van 6.50m te krijgen is.

Voor dit evenement was de 770 het ideale schip. Peter Berkhout van het Sloepencentrum had ervoor gezorgd dat de Asloep al in de Jachthaven van Nauerna lag. In gezelschap van vrienden vertrokken wij woensdagmorgen bijtijds naar IJmuiden om met de schepen mee te varen naar Amsterdam. Zoals elke vorige keer was dit ook nu een ware happening. Duizenden grote en kleine boten krioelden om de Tall ships heen om maar niets te missen van de schoonheid van deze schepen.

Als schipper van de Asloep had ik mijn handen vol om alle vaartuigen om mij heen te ontwijken en ervoor te zorgen dat deze nieuwe sloep woensdagavond weer onbeschadigd in de box lag. Gelukkig is dit goed gegaan! Door de krachtige 27 pk dieselmotor en de – op vele momenten – onmisbare  boegschroef  was het mogelijk om de uiterst wendbare sloep overal tussendoor te laveren. Zelfs toen mijn vrouw zich in hartje Amsterdam achter het Centraal Station bij ons voegde, was het aanleggen ondanks de drukte een fluitje van een cent. Binnen 5 minuten na haar aankomst zat zij aan boord.  Twee uur later legden wij net zo gemakkelijk ook weer aan bij het Muziektheater aan het IJ, waar zij aan land ging om vanaf de kade van het schouwspel te genieten.  Zelf kon ik me probleemloos weer begeven in het scheepsgewoel.

Wij hebben genoten van het comfort aan boord. De rustige loop van de dieselmotor heeft daar zeker aan bijgedragen. De drankjes bleven lekker koel in de goed geïsoleerde koelkist en in de ruime bakskisten was plaats genoeg om alle meegebrachte spullen op te bergen. Wij waren het met elkaar eens dat dit voor Sail een ideale sloep is. Ruimte in overvloed, mooi afgewerkt en na afloop heel eenvoudig met een vochtige lap weer schoon te maken.

Al met al was dit opnieuw  een geslaagde intocht van Sail Amsterdam. Dit kwam zeker door de welwillend beschikbaar gestelde Alsloep 770. Wij zijn Sloepencentrum Akersloot dan ook zeer dankbaar dat zij hebben bijgedragen aan een onvergetelijke dag.[/fusion_text]